FN’s Verdensmål

Historie

Natur

Friluftsliv

Naturcenter

Gigantisk vartegn

Støvlen blev oprindeligt opført som vartegn for spejderlejren i Sønderborg 2017, der i over en uge husede over 35.000 mennesker på Kær Vestermark. Den er formet som en støvle, der sætter et spor, fordi temaet for spejderlejren 2017 netop var: ”Vi sætter spor.”

Det er et bygningshold fra Solaris, en gruppe af voksne spejdere med cirka 80 medlemmer i hele landet, der til daglig arbejder med byggeri, som har været i gang. Med hjælp fra professionelle tækkere, entreprenører og ikke mindst Rødekro Smedie er det lykkedes at få den 24 meter lange, 12 meter høje og 25 tons tunge stålkonstruktion med stråtag realiseret.

Støvlen fungerer i dag som udkigstårn og overdækket grillhytte til besøgende på Kær Vestermark, idet snuden af støvlen danner et overdækket rum, hvor man kan grille eller spise sin madpakke. Skaftet indeholder et trappetårn, der fører op til en udsigtsplatform 12 meter over jorden. Desuden findes der toiletter med handicap adgang.

Foruden spejdernes frivillige arbejdskraft medvirkede en lang række firmaer og fonde til realiseringen af Støvlen, der står i cirka to millioner kroner Det gælder Lokale- og Anlægsfonden, Linak A/S, BHJ-fonden og Bitten & Mads Clausens Fond, der bidrager oveni en donation, som fonden i forvejen har givet til udviklingen af Kær Vestermark.

“Stroppetur” på Kær Vestermark

De farligste forhindringer er afblændet. Sønderborg Kommune ønsker at bevare anlægget for at kunne tilbyde den type træning, der kan udøves her.

Byrådet har et ønske om, at der etableres et rekreativt aktivitets- og legeområde på Kær Vestermark. En udviklingsplan skal redegøre for omfanget og mulighederne af disse aktiviteter på området.

Helhedsplan for Kær Vestermark

Sønderborg Kommune

Da Sønderborg Kommune købte den tidligere øvelsesplads for Hærens Sergentskole i 2014, inkluderede det Hærens forhindringsbane, hvor de farligste forhindringer dog er afblændet i dag. Til gengæld er der i dag tillagt parkour anlæg og naturlegeplads.

Forhindringsbanen på Kær Vestermark er åben for alle. Nøgle udleveres af Fritidsafdelingen.

Find Kær Vestermark

Begivenheder

  • Ingen Kommende Begivenheder
June 2023
MTWTFSS
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« May   Jul »

FNs 17 verdensmål

Den 25. september 2015 vedtog verdens regeringsledere en udviklingsdagsorden, der frem til 2030 skal sætte os kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og jorden. Verdensmålene udgør 17 konkrete mål, som forpligter alle FN’s medlemslande til at reducere uligheder, afskaffe fattigdom og sult i verden, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig vækst.
Rul over og klik på verdensmålene nedenfor, for at få mere at vide.